GAZİANTEP / KARKAMIŞ - Soylu İlkokulu

Mrt

Eller, parmak araları, tırnak ucu ve avuç içlerini de ovalayarak, sabun ve suyla en az 20 saniye yıkanmalı. Kirli ellerle göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçınılmalı. Özellikle hapşırma ve öksürme sonrasında ellerin su ve sabunla iyice yıkanması önemli. Her tuvalet kullanımı öncesinde ve sonrasında eller mutlaka yıkanmalı. Her tuvalet kullanımı sonrasında klozet kapağı kapatılarak sifon çekilmeli.

Özellikle kış aylarında tokalaşma, sarılma ve öpüşmeden kaçınılmalı. Öksürüldüğünde ya da hapşırıldığında ağız ve burun mendille kapatılmalı, mendil bulunmadığı durumlarda dirsek içi ile kapatılmalı. Kağıt mendil kullanıldıktan sonra çöp kovasına atılmalı ve eller yıkanmalı. Öğrencide ateş, öksürük, hapşırma, burun akıntısı gibi solunum sistemi enfeksiyonu belirtileriyle karşılaşıldığında vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuyla temasa geçilmeli. Belirtilerin devam ettiği dönemde öğrencinin evde istirahat etmesi sağlanmalı. Hastalık döneminde bol sıvı tüketilmesine özen gösterilmeli, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmeli, özellikle taze sebze ve meyve tüketilmeli."

Eğitim ve Tatbikatlar

e-Burs Modülü

2019-2020 Bilim ve Sanat Merkezi Mazeret Sınavı

Zorunlu Hizmet Yükümlüsü Öğretmenler

Mrt

okul bahçesinde oynarken nelere dikkat etmeliyiz?

Oyuna katılmak istediğimizi arkadaşlarımıza belirtirken saygılı olmalıyız ve oyun oynayanlardan kibarca ve nazikçe izin istemeliyiz.

Oyun oynayarak eğleniriz, yeni arkadaşlar ediniriz. Oyun oynadığımız arkadaşlarımızı daha iyi tanırız.

Her oyunun kendi kuralları vardır.

Arkadaşlarımız arasında ayrım yapmamalıyız, adil davranmalıyız.

Arkadaşlarımıza zarar verecek davranışlardan kaçınmalıyız.

Kazanan arkadaşlarımızı kutlamalıyız.

Oyun oynarken kurallara uymalıyız.

Mrt

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ YARIŞMASI PROJE ÖN DEĞERLENDİRME FORMUSON TESLİM TARİHİ 22 MART 2020 DİR. İLGİLİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE DUYURULUR.

Mrt

Sağlam karakteri olan insanı, vazifesinden alıkoyacak, hiçbir hadise olamaz.(CİCERO)

Mrt

ÇOCUĞUNUZUN OKULA ULAŞIMI KONUSUNDA...

Mrt

Mete ve Mustafa'nın 2 yıl önceki yaşları toplamı 21'dir. Buna göre 3 yıl sonraki yaşları toplamı kaç olur?

A) 24         B) 27        C) 31      D)23